Da li putovati u doba korone?

Na to pitanje vam niko ne može dati pravi odgovor, osim vas samih… Dakle, ovim tekstom vam ne mogu reći, da putujte, ništa vam se neće desiti… Ali ovo je moje iskustvo.

Dakle, zaputila sam se sa troje dece u Tursku, pošto sam shvatila da odlazak na Kopaonik I nije neka zamena za letovanje koje čekam cele godine. Uplatili smo 7 dana, jer iskreno, nisam smela da se odvažim na više, a iz ove perspektive sam pogrešila.

Listam ponude na Instagramu I sajtovima, vidim da su povoljne. Kontaktiram najveću agenciju za Tursku I budem šokirana neposlovnošću, jer nisu odgovorili ni na mejl ni na poziv, ni na poruku na Instagramu. Kontaktiram drugu agenciju, sa kojom nikad nisam putovala, I budem zaista prijatno iznenadjena. Odgovorili su odmah, ponudili još neke opcije, I bili su povoljniji od drugih… Dakle znamo gde ćemo I preko koga ćemo…

U agenciji sam postavila pitanje da li smo mi jedini putnici, na šta me je žena zbunjeno pogledala. Govorim o periodu kada je kod nas ,,drugi pik korone’’. Platili smo obavezno kovid osiguranje, koje je za nas četvoro iznosilo oko 3500dinara.

U roku od 3 dana, odlazimo iz Beograda, u kojem je haos zbog virusa. Dolazimo u Tursku, u prelepi hotel, ne predivnu plažu. Mir (onoliko koliko može biti sa njih troje), lepota, neka dobra energija.

Divno smo se proveli. Neću vam pisati o Alanji kao destinaciji, taj tekst imate na sajtu.

Odgovoriću vam na najčešća pitanja koja ste mi postavljali (ne odgovaram na pitanje da li sam normalna da odem sama sa troje dece…)

Kako smo se spremali za put?

Moram da kažem standardno. Probiotik 5 dana pred put I tamo. Preparati za imunitet sve vreme.

Kakav je proces ulaska u Tursku?

Morate da uplatite kovid osiguranje, koje je obavezno. Na izlasku iz aerodroma samo mere temperature.

Kakve su mere u Turskoj?

Ukoliko idete u Istanbul, mere su malo strože.Maska se nosi I napolju I unutra. Ukoliko idete na more, makar govorim o Antalijskoj regiji, maske su obavezne na aerodromu I tokom leta I transfera. Maske su obavezne u prodavnicama I zatvorenim prostorima, osim hotela. Takodje, I deca moraju da nose maske.

Ukoliko želite da udjete u prodavnicu, pored maske, morate dezinfikovati ruke, I meri vam se temperatura.

Kakva je situacija u hotelima?

Ono što sam uspela da vidim jeste, da oni baš vode računa o dezinfekciji. Osoblje nosi maske, osoblje vas, takodje služi iako su obroci bazirani na švedskom stolu.

Nadam se, da sam ovim kratkim tekstom uspela da raščistim neke nedoumice…

Ako putujete, srećan put.

Ako ne, I to je potpuno u redu.

Čuvajte se!!!